Magyar Fotográfusok Háza a Mai Manó Házban
Aktuális kiállítások


George Eastman Terem


fotó: Bezeczky Csilla

Az elsők
A BKF Fotográfia szak hallgatóinak bemutatkozó kiállítása a Mai Manó Házban

Megtekinthetõ: 2012. január 5-27.
minden hétköznap 14-19 óra között,
hétvégén 11-19 óra között.
A kiállításon a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Médiaművészeti Intézete Fotográfia szakának legelső évfolyamának, az idén másodéves hallgatóknak eddigi munkái láthatóak. A feladatok nagyon különbözőek, mint ahogyan a hallgatók megoldásai is. Láthatunk a dokumentarista kurzuson „Magyarszabvány” feladatra készült otthonkás nagymamákat ábrázoló sorozatot, „szubkultúrák, közösségek” hívó szóra kórházban kialakított mini otthonokat, vagy boncmesterről készült foglalkozásportrét, de megrendezett gyilkosság, parafrázis kép és divatfotó is fellelhető a kiállított fotográfiák között. A technikai kivitelezés a fotogramoktól az analóg fotográfiai technikákon keresztül a digitális képekig igen széles skálán mozog.

A kiállítás jól tükrözi a Fotográfia szak misszióját, ahogyan Gőbölyös Luca szakvezető fogalmaz: „Ahhoz, hogy a hallgatók bátran alkalmazzák gondolataik megfogalmazására a fotográfia lehetőségeit, fontos, hogy megismerjék, hogy más alkotók a műfajon belül és annak határain hogyan használják ezt a vizuális nyelvet, milyen kísérleti módokon gondolkodnak, valamint, hogy megtanuljanak szabadon játszva bánni a technikával, létrehozván annak akár fotográfiailag felismerhetetlen megjelenéseit is. A hallgatóinknak nem pusztán képek (művek) létrehozása a feladata, hanem egy analitikus gondolkodás elsajátítása, reflektálás, rákérdezés a fotográfia mibenlétére, azzal a céllal, hogy felfedezzék, hogy az mivé képes válni, továbbá, hogy munkáikon keresztül tudják artikulálni gondolataikat, képesek legyenek kritikusan reflektálni azokra.”

Kiállítók: Álovits Bálint, Bácskai Orsolya, Ben Jáfet, Bezeczky Csilla, Bödör Adrián Gábor, Csanádi Márton, Debreczeni Zita, Halász Jácint , Hary Géza, Havancsák Éva, Hirling Bálint, Horváth János, Jámbor Erzsébet, Juhász Orsolya, Mester László, Palkó Eszter, Rácmolnár Milán, Sárközi Péter, Schmidt Ágnes, Seprűs Pál Péter, Száraz Katalin, Tajti Róbert, Tanács Anikó, Tóth Orsolya
Kurátor: Gőbölyös Luca DLA - Balogh Rudolf-díjas fotóművész


A képek Canon imagePRESS digitális nyomdagépen, a plakátok Canon imagePROGRAF széles formátumú nyomtatón készültek.
Az installációt a Design Terminál bocsátotta rendelkezésünkre.Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
1065 Budapest-Terézváros, Nagymezõ utca 20.
Telefon: 473-2666
Fax: 473-2662
E-mail: maimano@maimano.hu

Fõoldal :: © 2002 Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház :: Impresszum