Magyar Fotográfusok Háza a Mai Manó Házban
Korábbi kiállítások


Mai Manó Galéria („Kis Manó”)

A kiállítás díjmentesen
tekinthető meg!
Víz és Jövő
A Budapesti Víz Világtalálkozó 2013 kapcsán a MAGYAR FOTOGRÁFUSOK HÁZA – MAI MANÓ HÁZ és az INDAFOTÓ szervezésében meghirdetett fotópályázat díjazottjainak kiállítása

Megtekinthető:
2013. szeptember 19. – október 27.

minden hétköznap 14-19 óra között,
hétvégén 11-19 óra között.


VÍZ és JÖVŐ

GOMBAI Gellért, HAINER István, HODOSY Enikő, KÁSA István, RISKÓ Gáspár, SOMOGYVÁRI Kata, SZABADOS Tibor, SZEBENI Gyula, SZIRÁKI Lili, Anna Zavileiskaia

„Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy.”
Antoine de Saint-Exupéry

A Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Éve és a 2013. október 8-11. között megrendezésre kerülő Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából a Magyar Fotográfusok Háza az Indafotóval együttműködésben fotópályázatot hirdetett, hogy lehetőséget nyújtson mindazoknak a fényképezőgépet használóknak, akik fontosnak tartják, hogy a vízről gondolkodjanak, a Víz és Jövő kapcsolatrendszerét megörökítsék. A független szakmai zsűri által kiválasztott tíz kép más és más szemszögből közelíti meg a víz fogalmát, a hozzá fűződő viszonyunkat és a hozzá kapcsolódó szimbólumainkat.

A legrégebbi koroktól fogva, amióta törekszik az emberiség arra, hogy megörökítse és megértse a történetét, a víz mindig is az élet és az állandó változás jelképe volt. Az életé: hiszen a földi élet és az emberiség fenntartása elképzelhetetlen a víz nélkül. A változásé: mert az élet körforgásában a víz folytonos változása, mozgása magát az élet folyását, az idő változását jeleníti meg. S bár a víz szimbóluma a tisztaságnak, megtisztulásnak, de szennyezett mivoltában az ember önpusztításának, gyarlóságának egyik legalapvetőbb allegóriája is. A víz mára a közélet egyik kiemelt témájává vált. Egyre többet hallunk róla, akár a tudatos fogyasztására figyelmeztetnek, vagy a sarkköri jégtakaró olvadásáról értesülünk, vagy látjuk a Földön pusztító árvizek, a tomboló viharok, és a fenyegető szárazság képeit is. A pályázat és a kiállítás célja természetesen az is volt, hogy figyelmet irányítson a fotográfia értékeire és elengedhetetlen dokumentáló jellegére, amely az utókornak és persze a jelennek is egyaránt szól.

 

 

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
Telefon: 473-2666
Fax: 473-2662
E-mail: maimano@maimano.hu

Főoldal :: © 2002 Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház :: Impresszum