Magyar Fotográfusok Háza a Mai Manó Házban
Korábbi kiállítások


Napfényműterem

negatív VARIETÉ fotóinstalláció

Megnyitó: 2010. október 9. 20.00
Megnyitja: Kemenesi Zsuzsanna PhD, kommunikációkutató, Moholy-Nagy szakértő

Megtekinthető: október 10-25.
minden hétköznap 14-19 óra között,
hétvégén 11-19 óra között.


 

Bővebb információ a Negatív Varieté projektről:
http://www.negativvariete.hu

Kontakt:
Murányi Nóra 06 70 635 2395
mail@negativevariete.com


A Magyar Fotográfusok Háza a negatív VARIETÉ  c. fotóinstallációval vesz részt a Design Héten.

Bujnovszky Tamás korunk egyik legtöbbet foglalkoztatott fotográfusa.  Ritka témái közé tartozik színházi produkciók megragadása. Ezúttal, a negatív VARIETÉ* árnyék-táncszínházi előadás tolmácsaként ismerheti meg a közönség. Érzékeny képei új kategóriát alkotnak, megteremtik a fényköltészet műfaját. Az árnyék-fény hatásra komponált fotók kivételes koncepció szerint fogalmazzák újjá a Napfényműterem terét. Balogh Balázs médiadesigner segítségével formabontó installációként jelenik meg a Moholy-Nagy Lászlóhoz kapcsolódó előadás képi lenyomata. A darab jeleneteiből összeállított felvételek Samu Bence interaktív technikájával elevenednek meg, a látogatókat is a kiállítás részévé téve.

* A negatív VARIETÉ élő fényképekből komponált árnyjáték, melynek alapja Moholy-Nagy László A nagyváros dinamikája című filmforgatókönyve. Demcsák Ottó, a Győri Balett  egyik alapítójának mufaji határokat eltörlő koreográfiájához és Szépvölgyi Viktória értő rendezéséhez, a Zagar zenekar vezetője, Zságer Balázs komponált minimál elektro-szimfonikus zenét. A darab bemutatója október 6-án lesz a Millenárison. (További előadások: október 21., 22.)

A megnyitóval egybekötve ingyenes vetítés látható a negatív VARIETÉ előadásból a Mai Manó Ház épületével szemközti téren, a Nagymező utcában  2010. október 9-én, szombaton 21.00-tól.

Bővebben performanszról»»
ÉRZÉKENY FÉNY
negatív Varieté / Millenáris, Mai Manó Ház, Design Hét 2010

Szemafor, tigris, vasdaru, emelő. A Design Hét keretében életre kelt Moholy-Nagy László filmváza a Millenáris Teátrumban és a Mai Manó Házban.

„A-u-t-o-m-a-t-i-k-u-s-a-n.”

FÜRTH ESZTER írása »»


 

NEGATÍV VARIETÉ

Hangzatos és vonzó szombat esti programnak tűnt a Mai Manó Házban meghirdetett negatív VARIETÉ nevű esemény, így mindenféle előzetes tervezés, vagy kutakodás nélkül, pusztán a kíváncsiság által vezérelve és némi inspiráció reményében úgy döntöttem, megnézem magamnak.

És olyan kellemes élményben volt részem, hogy kifejezetten sajnáltam, amiért nem hívtam magammal társaságot, mást is bevonva ezzel a csodába, de mivel az előadás és a kiállítás még egy jó ideig több ízben is megtekinthető lesz, megkísérlek másnak is kedvet csinálni hozzá.

HEGEDÛS TAMÁS beszámolója »»

 

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
Telefon: 473-2666
Fax: 473-2662
E-mail: maimano@maimano.hu

Főoldal :: © 2002 Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház :: Impresszum